Ai nevoie de mai multi vizitatori?
Inscrie un website in 1000 directoare romanesti si 4500 straine! Publica un anunt in 500 siteuri de anunturi. Si citeste mai departe.

In aceasi zi cu anuntul Microsoft de propunere de cumparare a Yahoo, valoare estimata la 44.6$ bilioane, am reusit sa pun cap la cap datele adunate pentru anul 2007 legate de partajarea cautarilor in motoarele de cautare si sa incerc sa exemplific o tendinta pentru anul 2007. Am folosit datele furnizate de Nielsen si Comscore pentru a genera cateva grafice comparative. Datele folosite sunt date estimative si sunt reprezentative pentru cautarile in 2007 in USA. Am incercat sa fac datele sa fie cat mai usor de citit cu putinta, pentru asta le ofer si on versiune PDF la o calitate mai buna.

Concluziile mele legate de datele de mai jos:

1. in 29 Ianuarie Yahoo! face public datele financiare pentru anul 2007 care sunt mai mult decat se putea spera de la o companie care incearca sa se re-afirme. Totsi din datele de mai jos pot vedea o scadere drastica in numarl de cautari pe parcursul anului 2007 care cu siguranta afecteaza si profiturile din cautarile sponzorizate.

2. Google este inca regele cautarilor cand se discuta partea din numarul de cautari totale. O inceata INSA sigura crestere pe parcursul anului 2007 il pozitioeaza ca si trend pentru 2008.

3. Microsoft, oscileaza de la o luna la alta, furand de la Ask sau Yahoo parti din cautari, este un adversar de temut mai ales prin prisma anuntului de mai sus.

Graficele provenite din datele Comscore pe 2007:Graficele provenite din datele Comscore pe 2007 arata urmatoarea evolutie:

Graficele provenite din datele Nielse pe 2007:
Graficele provenite din datele Nielsen pe 2007 arata urmatoarea evolutie:

2 comentarii to “Tendintele motoarelor de cautare in 2007 si partajarea cautarilor”

  1. Ai putea sa pui si cele mai cautate cuvinte pentru fiecare motor de cautare?

  2. Cartea SEO - Ghid de optimizare web - SEO - Optimizare web

    […] Eu informatia o tin structurata (vezi reactia cititorilor la studiul meu aparent dubions, Tendintele motoarelor de cautare in 2007 si partajarea cautarilor ). Informatia care am obtinut-o ani intregi e comasata in o carte seo. Am ales sa o scriem in 30 de lectii care cresc in complexitate de la lectii de baza de optimizare on page si ajungand la nise specifice, de exemplu promovarea unui produs software. […]

Scrie un comentariu