Ai nevoie de mai multi vizitatori?
Inscrie un website in 1000 directoare romanesti si 4500 straine! Publica un anunt in 500 siteuri de anunturi. Si citeste mai departe.

Google Adwordas ofera posibilitatea de a crea reclame dinamice bazate pe cuvantul cautat de catre utilizatorul de Google search. Un exemplu de generare automata de cuvinte (dynamic keyword insertion) in o reclama Google AdWords se poate vedea la cautarile “bilete avion paris” si “bilete avion budapesta“.

Cautare dupa: bilete de avion paris

bilete-avion-paris

Cautare dupa: bilete de avion budapestabilete-avion-budapesta

Cum se creaeza un grup de reclama bazat pe generare dinamica a cuvintelor?

Malev.com se foloseste probabil de principiul de generare dinamica de cuvinte si foloseste urmatorul grup de reclama (estimarea mea nu e 100% perfecta, e facuta pentru a ilustra pe un caz real principiul):

Bilet de avion {KeyWord:ieftin}
Zburati ieftin cu cursele Malev in
destinatia {Keyword:preferata}.
www.Malev.com
http://www.Malev.com/?kw={keyword:nil}

Grupul de reclama de mai sus va genera pentru cuvantul Berlin, bazat pe principiul de mai sus, urmatoarul bloc de reclama:

Bilet de avion Berlin
Zburati ieftin cu cursele Malev in
destinatia Berlin.
www.Malev.com
http://www.Malev.com/?kw=Berlin

Modul de folosire a tagului Keyword

Pentru a beneficia de functionalitatea de generare dinamica cuvinte, tagul de inserare se poate adauga in toate partile grupului de reclama inclusiv in campul rezervat url-ului. Tagul care defineste inserarea dinamica este: {keyword:text predefinit}

Exemplu de folosire corecta a tagului: {keyword:ieftin}
Exemplu de folosire incorecta: {keyword;ieftin), {keyword,ieftin} (;, in loc de : )

Textul dupa “:” este afisat ca text predefinit si va aparea daca Google AdWords nu va putea sa afiseze cuvantul cautat din cuvintele care apartin grupului de reclama (exemplu: in cazul in care acesta este prea lung).

Sintaxa keyword Exemplu Regula
keyword google ads
Keyword Google ads prima litera a primului cuvant mare
KeyWord Google Ads prima litera din fiecare cuvant mare
KEYWord GOOGLE Ads primul cuvant si prima litera din al doilea cuvant cu litere mari
KeyWORD Google ADS prima litera si al doilea cuvant cu litere mari
KEYWORD GOOGLE ADS toate literele mari

Ce se intampla pentru cazul de cuvinte broad-match (potrivire ampla)?

Sa presupunem ca avem acelasi grup de reclama ca si cel de mai sus, si un user cauta dupa “zbor Paris” care este similar cu broad-matched definit “Paris”. In acest caz reclama va arata astfel:

Bilet de avion Paris
Zburati ieftin cu cursele Malev in
destinatia Paris.
www.Malev.com
http://www.Malev.com/?kw=Paris

Alte resurse folositoare:

3 comentarii to “Generare dinamica cuvinte in Google Adwords (Dynamic keyword insertion)”

 1. Munteanu Ionut Radu

  Eu n-am observat insa un “cunoscator” mi-a spus ca atunci cand folosesti cuvinte dinamice platesti mai mult decat daca ai folosi cuvinte statice.

  Nu am verificat, dar cred ca e bine de avut in vedere.

  P.S. Cuvintele dinamice Rules!

  Advice: Nu folositi cuvinte dinamice cand targetati cuvintele utilizate de concurenta 😉

 2. Adwords cu accent ardelenesc | Inaquarius

  […] – ca este bine sa respecti principiile Google de impartire pe grupuri de anunturi [pe fiecare serviciu in parte, de exemplu], ca sa nu pierzi din focusare si din scorul de calitate. Ajungi astfel sa platesti mai putin pe fiecare click –  pentru a optimiza lista ta de cuvinte cheie este bine sa facu un raport de performanta pentru fiecare din ele; Scopul este ca fiecare listă de cuvinte cheie din fiecare grup să fie extrem de focusată pentru serviciul promovat, pentru ca acele cuvinte cheie să fie cât mai relevante pentru ceea ce oferă firma şi astfel să obţină un scor de calitate cât mai mare – trebuie adaugate o serie de cuvinte cheie negative – am mai invatat cate ceva despre dinamic keyword insertion [posibilitatea de a crea reclame dinamice bazate pe cuvantul cautat de catre utilizatorul de Google search]. Daca vreti sa va documentati si sa intelegeti exact despre ce este vorba, gasiti si niste exemple aici. […]

 3. Nu folositi Google Adwords Dynamic Insertion aiurea | Stiri si Articole Mug

  […] Daca nu am reusit sa ma fac foarte clar vis-a-vis de insertiile dinamica va prezint un alt articol pe aceeasi tema in care Marius cred ca a reusit sa explice mai clar folosind mai multe imagini unde se integreaza aceast mecanism in articolul Generare dinamica cuvinte in Google Adwords […]

Scrie un comentariu